Met bewoners uit onze eigen buurt (Hazenkamp) in Nijmegen hebben we nagedacht over hoe we door verandering in voedingspatronen een kleinere 'footprint' kunnen realiseren. Welke keuzes maak je, welke producten zijn slecht voor het klimaat en waarom.
Iedereen die meedeed kreeg een bordje in de tuin met de tekst ‘Ik doe mee’, om daarmee andere mensen te inspireren aan te haken bij dit project. We werden als bewoners ondersteund door Bureau Lentekracht en de gemeente Nijmegen als onderdeel van het project Mijn Groene Wijk.
We hebben gesproken over vleesconsumptie versus plantaardig voedsel en over de impact van ‘vloeibaar vlees’ (zuivel). Maar ook het bedenken van recepten met ingrediënten van overgebleven restjes leverde nieuwe inzichten op. Iedereen ging met de informatie aan de slag en maakte zijn eigen keuzes in voedselduurzaamheid. We hebben de recepten ook omgerekend naar directe CO2-uitstoot.
Het totaalresultaat: een leuk kookboek, waar ik vorm aan mocht geven én een leerzaam proces, waardoor je nét even vaker nadenkt over dagelijkse keuzes in de supermarkt.
Back to Top